Geef Een Gezicht Ministerie van VWS
Nederlands-Indie Geef Een Gezicht Erevelden Oorlogsgravenstichting

Geef Een Gezicht en de stichting Verbinding Door Verbeelding hebben groen licht gekregen om een serie te ontwikkelen over de 1e generaties Indische Nederlanders. Het zal een serie zijn bestaande uit vijf portretten waarbij we de familiegeschiedenis optekenen in beeld en geluid. Onderaan deze pagina staat de link naar het project ‘Ver weg en toch dichtbij’.

De toekenning is een subsidie in het kader van de regeling Collectieve Erkenning Indisch en Moluks Nederland van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door middel van video’s met persoonlijke verhalen wordt de geschiedenis van de geïnterviewde families in de historische context geplaatst, waardoor begrip en erkenning door anderen wordt bevorderd. Tevens dragen de video’s voor betrokkenen bij aan de erkenning van hun geschiedenis.

Verder wordt de aandacht gevestigd op de nationale en lokale herdenkingen van 15 augustus 1945, passend bij de viering van 75 jaar vrijheid.

Door de huidige omstandigheden is de doelstelling wel enigszins aangepast. Doel is gebleven om persoonlijke video’s te maken, die bovendien een educatieve functie kunnen hebben. De video’s worden gemaakt en gemonteerd door Dennis Brussaard (geefeengezicht.nl) en gepubliceerd op diverse social media platforms en blijven daar kosteloos beschikbaar voor ander gebruik.

pijl

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze