Vaders, moeders, zonen & dochters eren de slachtoffers van dezelfde leeftijd op bijzondere wijze: Ze geven hen letterlijk een gezicht
Herdenkingen staan bij het grote publiek nog steeds hoog op de agenda. Gelukkig maar. De vraag blijft echter hoe we jongere generaties binnen hun belevingswereld kunnen blijven verbinden. Ook na 2020.
Naast het in beeld brengen van herdenkingen en het maken van video’s, bieden wij daarom een totaalconcept voor een bijzondere wijze van herdenken: ‘Geef Een Gezicht’.
Met dit initiatief willen we iedereen en elke impactvolle gebeurtenis de mogelijkheid bieden om de slachtoffers te eren door hen letterlijk een gezicht te geven.
Daarmee raken tientallen, honderden of duizenden deelnemers op een persoonlijke manier betrokken bij de herdenking omdat zij iemand een gezicht gaan geven van een leeftijdsgenoot waarvan het leven onderbroken werd.

STA EVEN STIL

FAQ items aan het laden...

OMGEKOMEN GEZINNEN KRIJGEN EEN GEZICHT

Nauwlettend in overleg met de nabestaanden, zorgvuldig en respectvol, tekenen we de verhalen op en vertalen deze naar beeld. We zetten de verloren levens weer even terug.
Met als doel de verbinding te slaan met jongere en nieuwe generaties.
Met ‘Geef Een Gezicht’ bieden we bestaande en nieuwe herdenkingen een diepere meer eigentijdse dimensie.
Op een passende locatie, bij voorkeur gekozen door de nabestaanden zelf, wordt een groep mensen samengesteld van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht als degene die worden herdacht.
Wij helpen je graag op weg met de opzet, voorbereidingen, marketing & communicatie en uitvoering.

EEN ONDERBROKEN PERSOONLIJK VERHAAL LEEFT VOORT

FAQ items aan het laden...

HET IS DE KRACHT VAN SAMEN HERDENKEN

VERBINDING DOOR VERBEELDING

Door onze ervaring met ‘Ereveld Vol Leven’ waarbij 672 oorlogsslachtoffers op Nationaal Ereveld Loenen een gezicht kregen, hebben we gezien hoe jongere én oudere generaties samen getroffen werden door het beeld van het verlies door oorlog.
Letterlijk stonden daar jongens, meisjes, mannen, vrouwen en militairen schouder aan schouder achter de graven om een leeftijdsgenoot een gezicht te geven. De impact van oorlog kreeg een gezicht.
En hoe bijzonder en indrukwekkend was het om de persoonlijke verhalen op het grote videoscherm naast de kapel te zien? Menig toeschouwer liet zich meevoeren door de afwisseling in beelden, de voordrachten, de muziek…
Vaders, moeders, zonen & dochters eren de slachtoffers van dezelfde leeftijd op bijzondere wijze: Ze geven hen letterlijk een gezicht

Duizenden extra toeschouwers waren getuige van deze bijzondere herdenking.
Niet alleen tijdens de drukbezochte 4 mei herdenking waar ‘Ereveld Vol Leven’ in 2018 onderdeel van was (meer dan 3.500 bezoekers), maar ook via moderne mediakanalen zoals radio & televisie, Facebook, Instagram en verschillende websites en online kanalen.

Nationaal Ereveld Loenen kreeg jaarlijks duizenden bezoekers méér. Deze bezoekers lopen tegenwoordig langer dan voorheen rond op het ereveld met het programmaboekje van de herdenking in de hand.

Een bekroning op ons werk en dat van velen, want we hebben daarmee laten zien dat we niet alleen de vrede moeten onderhouden. Ook de wijze en invulling van herdenken vraagt om onderhoud en aanpassingen naar de huidige tijd.

Dat geldt voor alle herdenkingen.

OVER ROUW – DE ACHTERKANT VAN LIEFDE

Geef Een Gezicht geeft een unieke ervaring. Je bent geen toeschouwer meer maar deelnemer…bekijk ons voorbeeld met het thema ‘oorlog’

SAMEN MET DE ACHTERBLIJVERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL

HERDENKEN BELEVEN IN-BEELDEN

KLIK HIERBOVEN OM VERDER TE GAAN NAAR ONZE VOORBEELDEN MET HET THEMA OORLOG