pijl
reportages documentaires commercials Geef Een Gezicht Herdenken Ereveld Vol Leven Dennis Brussaard

Via een live videostream verbinding maken en houden met de huidige coronamaatregelen? Dat kan! Oók voor DierenLot met al haar betrokken beneficianten en donateurs.

Kort gezegd zijn er twee mogelijkheden. Hieronder leggen we je uit welke dit zijn en waar je aan moet denken bij het organiseren van een eigen online videostream.

De voorbereidingstijd is circa 2-3 maanden zodat de juiste inhoud kan worden bepaald, de technische realisatie kan worden voorbereid en de voorbereidende werkzaamheden kunnen plaatsvinden zoals het draaiboek en de video elementen.

De eerste mogelijkheid is het live streamen van het evenement met een beperkte hoeveelheid publiek.

De tweede optie is de mogelijkheid het gehele evenement vooraf te produceren en te monteren, alvorens deze gestreamd wordt via onze live videostream op het gewenste moment.

Alles hangt vanzelfsprekend af van de dan geldende corona maatregelen. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn zodat het evenement altijd kan plaatsvinden.

Download PDF van bovenstaand overzicht

Naast de bovengenoemde zaken zul je moeten bekijken hoe de kijkers online samen kunnen komen om na te praten, of elkaar even te ontmoeten.

Dat kan via Zoom of een andere gebruikersvriendelijke website.

Ons advies is: zet tenminste één professionele (televisie)regisseur in die alles in beeld brengt, het draaiboek maakt en zorgt voor de aansturing van het hele team en één producer die in samenspraak met jullie organisatie en de regisseur alle beslissingen en werkzaamheden coördineert en het budget bewaakt.

Wij ondersteunen graag bij het organiseren van een online event. Technisch, redactioneel, de regie en organisatie. Wij werken met transparante kosten en hebben speciaal voor online evenementen een ‘livestreampakket’ samengesteld die snel inzicht geeft in alle technische productiekosten, de kosten voor de regie & videomontages etc. Vraag deze informatie aan via dennis@geefeengezicht.nl

samen voor dieren Geef Een Gezicht
online herdenken live videostream hoe
Een aantal opnamen vindt plaats in de weken voor het event zodat deze gemonteerd kunnen worden.
Op de locatie worden de technische voorzieningen opgebouwd na een werkbezoek. Ook wordt de opzet afgestemd op de -op dat moment geldende- corona restricties.
Er werken zo’n 10-15 medewerkers achter de schermen om alles technisch goed te laten verlopen.
regisseur Dennis Brussaard
Alle onderdelen komen samen in een draaiboek.
Op de locatie worden alle mogelijkheden bepaald wanneer ieder onderdeel in beeld komt.
Alle mensen voor en achter de schermen weten wat er van hen verwacht wordt.
Een live regisseur zorgt er samen met de mensen op de vloer ervoor dat alles in de juiste volgorde in beeld wordt gebracht.
De beelden op het videoscherm ondersteunen de verhalen ter plekke. Deze beelden worden geschakeld vanuit de centrale regiewagen.
samenvoordieren Geef Een Gezicht
Omroep Gelderland Geef Een gezicht Streaming Facebook
Alle onderdelen uit de live uitzending volgen elkaar goed geproduceerd op voor de kijker thuis en de aanwezige bezoekers.
Voor de live videostream is een goede internet-hub nodig die vaak in samenwerking met een regionale omroep tot stand kan worden gebracht.
Ons live videostream pakket zorgt ervoor dat via alle mogelijke mediakanalen het evenement kan worden bekeken. Via televisie, de regionale omroep, een eigen website, Facebookpagina, YouTube kanaal en via de kanalen van partners en sponsoren.
Enkele publicaties over onze live videostreams
Online herdenken Live videostream Geef Een Gezicht
Online herdenken Live videostream Geef Een Gezicht
Herdenking herdenken Geef Een Gezicht Ereveld Vol Leven

Enkele reacties op onze online evenementen:

Hai Dennis,

Je bent de ideale verhalenverteller. Je weet hoe je mensen het verhaal moet insleuren.
Jouw manier houdt zeker stand met intrigerende beelden van de scene, korte (vanuit gevoel) duiding, droneshots, altijd prachtig, en schitterende muziek. Je weet daarna waar je zit en het boek (lees de Herdenking ) belooft wat. Openingen zijn bijzonder..

Muziek  speelt een belangrijke  rol in je producties.
Wat nog meer opvalt is dat je grote, meeslepende  en tragische gebeurtenissen  kan ombuigen en verkleinen naar een persoonlijk verhaal van  betrokkenen en situaties van TOEN in zwart wit beelden en van  nabestaanden / situaties NU die  raken, waarbij ook waarden en gedachtegoed worden toegevoegd aan de Herdenking ( bv de Vier Vrijheden ).

Je zoekt steeds naar de verbinding van twee werelden en maakt er vaak door je aanpak EEN  wereld van !

De Herdenking is als het ware EEN vloeiende beweging, dat bevalt me heel erg.
Ik hoef nauwelijks plotseling te schakelen maar kan mijn gedachten houden bij wat bedoeld wordt..

Zo is het even stil in jezelf als het afgelopen is…

Mieke Benda | AVRO | Nationale Hannie Schaft Stichting

Mieke Benda | AVRO | Nationale Hannie Schaft Stichting, over de online herdenking Kamp Amersfoort 2020

Dag Dennis,

Wat heb je een indrukwekkend en ontroerend, haast literair document gemaakt. Adembenemend. Vol verwondering naar gekeken (en nu bewaard). En vooral ook zo liefdevol gemaakt.

De gemeenten en hun inwoners zullen er meer dan enthousiast over zijn.

Mooi bedacht en gescript ook. Vooral de vele lagen die erin zitten. Laat je het ook zien aan comité 4 en 5 mei?

Dit historische document ten tijde van de corona crisis moet echt bewaard

blijven.

Chapeau! en blijf gezond

Leo Janssen | Creatief directeur

Leo Janssen | Creatief directeur, over de online Stille Tocht 2020
Dennis,
Complimenten hoe jij deze film hebt ingekleed. Alles is perfect qua muziek, timing van de stukken en natuurlijk de beelden die in elkaar overlopen met de tekst.
Dick vd Berg vertelde mij over jou na de beelden vd herdenking kamp Amersfoort 2019 tijdens mijn bezoek.
Hier had jij ook de regie wat goed inbeeld kwam.
Groet,
William Hartman
Oranjecomité Hoogland
William Hartman | Oranjecomité Hoogland, over de online herdenking Kamp Amersfoort en Stille Tocht 2020
Beste organisatoren en initiatiefnemers van Geef een gezicht.
Ik ben erg blij dat jullie met deze manier van herdenken doorgaan.
Ik heb al vele herdenkingen meegemaakt maar vind deze manier toch heel speciaal.
De herdenking op 4 mei op het Ereveld in Loenen heb ik al vele malen als Bosnië veteraan bezocht. In 2018 deed ik mee als representant en gaf ik dhr J. van Rijn een gezicht. Ook had ik de grote eer om het gedicht van de opa van Bas Weterweel voor te mogen dragen.
Graag zou ik nog wel vaker iets voor jullie willen betekenen. Een gezicht geven aan iemand maar ook voor andere dingen zoals het voordragen van iets mogen jullie me altijd benaderen.
Seekle van der Veen
Seekle van der Veen | Representant, over Ereveld Vol Leven

Onnavolgbaar, grensverleggend en betrokken, zijn woorden die mij constant te binnen schieten als ik naar zijn beelden kijk. Programmamaker, regisseur- en bedenker van het programma Herdenking Kamp Amersfoort 2020, Dennis Brussaard, geeft oud gevangenen, nabestaanden en nauw betrokkenen een fysieke plek. Een plek om samen te herdenken.

Ook in deze moeilijke corona tijd laat Brussaard met dit werkelijk schitterende programma mensen op afstand samenkomen. Het doet bijna filmisch aan, als een docudrama vertelt hij hun verhaal. Met hier en daar enige presentatie maar geheel zonder voice-over, op een wijze waar de omroepen in Hilversum van zou kunnen leren. Zó maakt men een herdenking. Met zijn werkelijk adembenemende “drone” beelden neemt hij je mee en vlieg je als het ware terug in de tijd. Een tijd van oorlog, onveiligheid, leed, verdriet en pijn.

Het programma heeft een zogenoemde flow. Het beweegt zich geleidelijk maar gemoedelijk naar de bevrijding, die in beelden- en muziek zeer voelbaar is. Meelevend met de verhalen van oud gevangenen en nabestaanden, je voelt hun pijn die ik deelde in hun verdriet.

Dennis, bedankt!

Leroy Evers.

Schrijver en Verhalenverteller.–

Leroy Evers | Schrijver en Verhalenverteller, over online herdenking Kamp Amersfoort
Beste Willemien, Marlieke en Dennis,
Wat een indrukwekkende herdenking! Het was mooi vormgegeven en ook de speech van de staatssecretaris was goed en waardig. Zo jammer dat dit niet live door kon gaan, maar met de streaming recht de woonkamer in ging ook alles goed. Zo nu en dan zat ik met een brok in mijn keel, en ik denk dat ook andere kijkers dat hadden. Maar het werd nergens sentimenteel. Fraai vond ik ook het slot, dat maakte het ook heel erg iets van nu, en daarmee hoopgevend.
Voor mij had deze herdenking nog een persoonlijke tintje: een neef van mijn vader heeft ook in Kamp Amersfoort gevangen gezeten (en is in Neuengamme vermoord) en de violiste Anneke Frankenberg van het Charivari is jaren mijn viooldocent geweest.
Complimenten!
Hartelijke groet,
Annelieke Drogendijk | Arq | Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en geweld
Annelieke Drogendijk | Arq | Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en geweld, over Online herdenking Kamp Amersfoort

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze