Video niet zichtbaar? Klik hier

Ereveld Vol Leven trekt het land in

Het herdenkingsconcept Ereveld Vol Leven, dat duizenden extra bezoekers én kijkers trok voor Nationaal Ereveld Loenen, is vanaf heden óók beschikbaar tijdens andere herdenkingen. Onder de naam Geef Een Gezicht zet bedenker en regisseur Dennis Brussaard zijn concept voort omdat het niet langer meer verbonden is aan Nationaal Ereveld Loenen.

“Het concept is te mooi om te laten liggen. We hebben in 2018 met ruim 672 representanten een prachtige herdenking neergezet met veel jonge mensen die zich enorm betrokken voelden. Nu het concept weer beschikbaar is, gaan we op zoek naar andere locaties waarbij we tijdens deze bijzondere vorm van herdenken mensen van dezelfde leeftijd achter de graven en monumenten zetten”, aldus Dennis Brussaard.

We kunnen samen de mogelijkheden bekijken

“We zetten onze opgedane kennis en expertise graag in voor grote en kleine herdenkingen. Samen met onze stichting en projectmanager Carel Banse gaan we ons best doen om samen met al die enthousiaste en betrokken mensen weer een mooie herdenking te ontwikkelen. Dat kan onder de naam Ereveld Vol Leven, maar ook met een titel die aanduidt wie we een gezicht gaan geven. We hopen in 2021, als de corona maatregelen dat toelaten, weer een gezicht te geven aan slachtoffers van bijvoorbeeld oorlog en geweld. Maar ook binnen andere maatschappelijke thema’s zou het heel goed kunnen.”

Heb je vragen of wil je reageren? Mail dan aan Dennis Brussaard dennis@geefeengezicht.nl

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze