Ereveld Vol Leven wordt Ik Geef Een Gezicht

Het herdenkingsconcept Ereveld Vol Leven, dat duizenden extra bezoekers én kijkers trok voor Nationaal Ereveld Loenen, is enkele jaren geleden ‘on hold’ gezet omdat er verschil van inzicht was ontstaan tussen de bedenker Dennis Brussaard en mede-initiatiefnemer Nathalie Toisuta. Niet zo heel handig in een project waarbij het gaat over vrede… dus dat moest eerst opgelost worden.

Onder de naam Ik Geef Een Gezicht zet bedenker en regisseur Dennis Brussaard zijn concept voort zonder Nathalie.

“Het concept is te mooi om te laten liggen. We hebben in 2018 met ruim 672 representanten een prachtige herdenking neergezet met veel jonge mensen die zich enorm betrokken voelden. Nu het concept weer beschikbaar is, gaan we op zoek naar andere locaties waarbij we tijdens deze bijzondere vorm van herdenken mensen van dezelfde leeftijd achter de graven en monumenten zetten”, aldus Dennis Brussaard.

Het is Brussaard zijn grootste wens om Ereveld Vol Leven ooit weer terug te krijgen op Nationaal Ereveld Loenen (als onderdeel van Ik Geef Een Gezicht). Vanzelfsprekend is dat besluit aan de Oorlogsgravenstichting.

We kunnen samen de mogelijkheden bekijken

“We zetten onze opgedane kennis en expertise graag in voor grote en kleine herdenkingen. Samen met onze stichting en projectmanager Carel Banse gaan we ons best doen om samen met al die enthousiaste en betrokken mensen weer een mooie herdenking te ontwikkelen.

Dat kan onder de naam Ereveld Vol Leven, maar ook met een titel die aanduidt wie we een gezicht gaan geven. We hopen in 2022, als de corona maatregelen dat toelaten, weer een gezicht te geven aan slachtoffers van bijvoorbeeld oorlog en geweld. Maar ook binnen andere maatschappelijke thema’s zou het heel goed kunnen.”

Heb je vragen of wil je reageren? Mail dan aan Dennis Brussaard dennis@geefeengezicht.nl

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze