Laden Evenementen

Bekijk de live videostream van de Herdenking & Viering op: https://geefeengezicht.nl/hannieschaft

100 jaar Hannie Schaft

 

 

100 jaar Hannie Schaft met vicepremier Kajsa Ollongren

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Nederlands vrouwelijk gewapend Verzetsicoon uit de Tweede Wereldoorlog, Hannie Schaft (‘het meisje met het rode haar’), werd geboren. Op 29 november viert de Nationale Hannie Schaft Stichting dit eeuwfeest met een groots programma in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. In verband met Covid-19 zal deze bijeenkomst besloten zijn en uitsluitend live op TV en online gevolgd kunnen worden. In plaats van de jaarlijkse herdenking zal dit jaar vooral het karakter van een viering hebben. De stichting viert het feit dat Hannie bestaan heeft en zoveel heeft betekend voor de vrijheid van Nederland.
Omlijst door afwisselende muzikale optredens van onder meer Dekoor Close Harmony uit Utrecht, zangeres Wyke van Weelden en het Haarlems Kinderkoor, zal vicepremier Kajsa Ollongren de Hannie Schaftlezing 2020 verzorgen.

Hannie Schaftlezing

De Hannie Schaftlezing is een belangrijk onderdeel van de viering. Gastspreker Kajsa Ollongren zal vanuit haar achtergrond en rol ingaan op het belang van opkomen voor vrijheid en inclusiviteit. Kajsa Ollongren is naast vicepremier, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Live op TV en online

De viering op 29 november is dit jaar vanwege de strenge Coronamaatregelen helaas besloten. De viering is uitgezonden vanaf 13.00 uur op TV (NH Nieuws via Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509), online via onder meer hannieschaft.nl en NH Nieuws livestream.

In de avond van 29 november zond de NOS om 20.15h op NPO 2 een special uit over Hannie Schaft met de hoogtepunten van de viering.

 

Nationale Hannie Schaft Stichting

De Nationale Hannie Schaft Stichting wil mensen – vooral ook jongeren – inspireren om het verschil te kunnen maken wanneer het erop aankomt en op te komen voor vrijheid en inclusiviteit, in de geest van Hannie Schaft. De Stichting is politiek neutraal en onafhankelijk.

 

De viering van 100 jaar Hannie Schaft wordt mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Gemeente Haarlem, Gemeente Bloemendaal en Nationaal Comité 4 en 5 mei.

 

Neem gerust eens contact met ons op... of deel dit bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de bovenkant