Laden Evenementen

Kamp Amersfoort start een koor voor familieleden van oud-gevangenen. Het Familiekoor van Kamp Amersfoort gaat optreden tijdens de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van het kamp op 19 april.

Voor de herdenking van 75 jaar bevrijding zoekt Kamp Amersfoort dan ook familieleden van gevangenen die mee willen zingen op zondag 19 april 2020. ,,Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, neven, nichten, met of zonder geoefende stem, iedereen is welkom!’’, aldus Willemien Meershoek, directeur van Kamp Amersfoort.

Het koor is een initiatief van Nicoline Snaas, dochter van een gevangene en als dirigent en zangeres ervaren in de begeleiding van koren. ,,Ik wil graag meer doen dan alleen de herdenking bezoeken’’, vertelt Snaas. ,,In een koor voor familieleden kunnen we ons net elkaar verbinden en wat onze vaders hebben meegemaakt klank en gevoel geven.’’

De vader van Nicoline Snaas is 97 jaar. Elk jaar gaat hij naar de herdenking met zijn vrouw van 95 jaar. Hij is een van de laatst levende getuigen van de horror van Kamp Amersfoort.
Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via info@kampamersfoort.nl o.v.v. ‘koor nabestaanden’. Vermeld je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. En waarom je meedoet.

De deelnemers gaan drie of vier keer samen oefenen op een centrale plek in Nederland. De herdenking, die op video wordt opgenomen, wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

Neem gerust eens contact met ons op... of deel dit bericht

2 reacties

  1. Monique 25 maart 2020 om 22:55- Antwoorden

    Prachtig dat Jiddische nummer..mag ik de naam weten ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de bovenkant