reportages documentaires commercials Geef Een Gezicht Herdenken Ereveld Vol Leven Dennis Brussaard

| Hannie Schaft 100 jaar |

Herdenking op zondag 29 november 2020

Hannie Schaft is dit jaar, 2020, 100 jaar geleden geboren. Dat is een reden om te vieren.

Wij zijn blij dat Hannie ooit op deze aarde rondliep, dat zij 100 jaar geleden werd geboren en deed wat zij deed: opkomen tegen onrecht, uitsluiting en onderdrukking.

Reden om in plaats van te herdenken juist dit feit te vieren. Met als motto, 100 jaar Hannie Schaft: pal voor de vrijheid.

Groots, op een andere Haarlemse locatie dan u gewend bent, waar wij zeer veel belangstellenden verwachten, die een extra bijzonder programma zullen ervaren.

reportages documentaires commercials Geef Een Gezicht Herdenken Ereveld Vol Leven Dennis Brussaard

29 november 2020

Herdenking Hannie en de zusjes Truus en Freddie Oversteegen

Bekijk hieronder de  promovideo die we eerder maakten in het Kenaupark in Haarlem bij het monument ‘Vrouw in het verzet’:

Hannie Schaft 100 jaar

Nederlandse versie promo (lengte 01:00)

Engelse versie promo (lengte 01:00)

Naar hannieschaft.nl

Deze promo is op de verjaardag van Hannie Schaft (16 sepember 2020) gelanceerd (nationaal en internationaal) via diverse mediakanalen

Inhoud film en achtergrond
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Hannie Schaft, het Meisje met het Rode Haar, werd geboren. Hannie was een jonge Haarlemse, die in de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van een uniek gewapend verzetstrio. Voor vrouwen was dat in die tijd uiterst zeldzaam. Hannie Schaft is uitgegroeid tot een nationaal verzetssymbool uit de Tweede Wereldoorlog. De Nationale Hannie Schaft Stichting ziet Hannie en waar zij voor stond als inspiratie voor allen die in deze tijd op (willen) komen voor vrijheid en inclusiviteit.

Dit jaar is een prachtig herdenkingsjaar. De Nationale Hannie Schaft Stichting (www.hannieschaft.nl) had in het eerste halfjaar van 2020 allerlei mooie bijeenkomsten en evenementen gepland, die door Covid-19 zijn afgelast of uitgesteld.
Om toch extra aandacht voor dit unieke jubileum te genereren is er een plan bedacht. We monteren een samenvatting van de herdenking op zondag 29 november en streamen deze via diverse online kanalen. Ook hopen wij een omroep bereid te vinden om deze samenvatting uit te zenden.

Meer over Hannie Schaft
Andere tijden
Meer over het monument

Hannie Schaft documentaire

pijl
reportages documentaires commercials Geef Een Gezicht Herdenken Ereveld Vol Leven Dennis Brussaard

100 jaar

Wie zijn de Hannies van nu?

Tegen wie of wat verzet jij je anno 2020?

Hannie Schaft promo met studenten | 2018 | Eerebegraafplaats

Hannie Schaft promo | Kort met titels | Eerebegraafplaats

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze