Ik ben een Molukker documentaire

ik ben een Molukkker - Dennis Brusssaard - Molukkers bij de Krijgsmacht - geschiedenis van de Molukkers

De documentaire “Ik ben een Molukker” biedt een diepgaande en ontroerende kijk op het leven van vijf verschillende Molukse families die zich vier generaties geleden vestigden in Nederland. Door middel van interviews en (privé)archiefmateriaal wordt de kijker meegenomen naar die tijd, waarin de Molukkers geconfronteerd werden met een cultuur en een samenleving die hen vreemd was.

Een bijzonder aspect van deze documentaire is de betrokkenheid van de jongste kinderen uit deze families. Zij kijken terug op hun eigen familiegeschiedenis en delen hun perspectieven op wat het betekent om een Molukker te zijn. Hun openhartige reflecties voegen een extra laag van diepgang toe aan het verhaal, en laten zien hoe de nalatenschap van hun overgrootouders nog steeds een krachtige invloed heeft op hun eigen identiteit.

“Ik ben een Molukker” biedt een aangrijpend portret van vijf bijzondere Molukse families, die vier generaties lang hebben gestreden voor hun plek in Nederland. De documentaire raakt aan universele thema’s van identiteit, erkenning en het doorgeven van cultureel erfgoed.

Ik ben een Molukker. Concept, regie en montage: Dennis Brussaard, camera en video-design: Michael van Amstel, Muziek en audiodesign: Leroy Evers.

Projectcoördinator: Carel Banse

Opdrachtgever: Molukkers bij de Krijgsmacht

Feedback over deze documentaire kunt u sturen aan dennis@geefeengezicht.nl

ik ben een molukker documentaire Dennis Brussaard DRTV TV regisseur Teamleider Rode Kruis Centralist Evenementenhulpverlener Creative Director DRTV televisie