Ereveld Vol Leven opvolger

Samen stilstaan bij een onderbroken leven

  • online herdenken live videostream hoe
  • nabestaanden ereveld vol leven
Herdenken | Ereveld Vol Leven | Ik Geef Een Gezicht

Ik Geef Een Gezicht

‘Ik Geef Een Gezicht’ is een nieuw jaarlijks educatief jongerenproject op landelijk, regionaal of lokaal niveau waarbij jongeren zich gaan verdiepen in een specifiek oorlogsslachtoffer, om hen tijdens het ‘Nationale VredesEvent’ letterlijk een gezicht te geven.

Om stil te staan bij wat ‘vrijheid’ echt is en degene waarvan het leven onderbroken werd door oorlogsgeweld zichtbaar te maken. Letterlijk door er voor hen te staan. Iemand met dezelfde leeftijd en dezelfde toekomstdromen…

Dit herdenkingsevenement vindt door heel Nederland plaats op 21 september 2022. Tenminste als het ons samen lukt om de handen op elkaar te krijgen. Hoe? Lees dan verder!

Deelname is overigens niet uitsluitend gericht op jongeren, ook kinderen en volwassenen kunnen een oorlogsslachtoffer een gezicht geven tijdens het (hopelijk) eerste komende VredesEvent in 2022. 

0%
Herdenken
0%
Beleven
0%
Educatief
Geef Een Gezicht brengt levensverhalen in beeldGeef Een Gezicht symboliseert onderbroken levens

Burgers, waaronder ook kinderen en hun ouders, krijgen een gezicht

1e week september 2022

Herdenken | Ereveld Vol Leven | Ik Geef Een Gezicht

We maken in oktober 2021 bekend of en welke erevelden, oorlogsbegraafplaatsen en monumenten willen deelnemen. En hoeveel deelnemers zich hebben opgegeven om mee te doen aan ‘Ik Geef Een Gezicht’.

Het enige dat je nog wel moet doen om dit te bereiken is je aanmelden als deelnemer.

Met alle aanmeldingen onder onze arm hopen we rond januari 2021 voldoende steun te krijgen van fondsen, stichtingen en sponsoren om het VredesEvent met Ik Geef Een Gezicht van de grond te krijgen (na 4 jaar afwezigheid).

Lukt het ons samen om dit te realiseren? Help mee en vraag jouw vrienden en familie om ook mee te doen en zich aan te melden!

Het Nationale VredesEvent

voor en naVoor en na

Militairen en andere geüniformeerden krijgen een gezicht

Er is nog veel werk te verzetten! We moeten op zoek naar sponsoren en partners die net als wij, dit unieke project van de grond willen trekken. Alle hulp en kennis is daarbij welkom!

Om te beginnen met 500 deelnemers in 2022… of zal het met meer lukken?

0 oorlogsslachtoffers!
Gaan we het samen halen?

In 2025 willen we landelijk minimaal 5.000 deelnemers hebben die een oorlogsslachtoffer van dezelfde leeftijd een gezicht geven.

We moeten dus flink de handen uit de mouwen steken en hebben een stille hoop dat het ons samen met jou gaat lukken!

0%
Samen met vrienden
0%
Je bent van waarde
0%
Om nooit te vergeten
  • ereveld

Iedereen kan meedoen aan Ik Geef Een Gezicht, van jong tot oud! Ga jij de uitdaging aan en geef jij een leeftijdsgenoot of een onbekend oorlogsslachtoffer een gezicht? Meld je hier aan, dan weten we dat we op jou kunnen rekenen!

Ereveld Vol Leven Herdenken