Het hele jaar zichtbaar met de impact van video

Vertelhetinbeeld.nl

Geef Een Gezicht QR
Geef Een Gezicht QR
Geef Een Gezicht
Videomarketing is ongekend populair. Logisch! Je kunt met video je boodschap in beeld én geluid overbrengen. Bovendien leent video zich uitstekend voor storytelling met een emotional touch. Je ziet steeds vaker dat video wordt gebruikt als onderdeel van de marketingstrategie.
De vraag naar ‘echte’ verhalen neemt snel toe. En hoe kun je échte verhalen nou beter communiceren met video en animatie? Wil je geloofwaardige, emotietriggerende en indrukwekkende video’s op basis van doeltreffende storytelling?
videomarketing specialisr
Een goede videomarketingstrategie bestaat uit verschillende elementen die samenwerken om jouw doelgroep te bereiken en te engageren. Hier zijn enkele belangrijke elementen van een succesvolle videomarketingstrategie:
Door rekening te houden met deze elementen en het creëren van doelgerichte en creatieve video’s die aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep, kun je een effectieve videomarketingstrategie ontwikkelen.
  • Doelgroep: Een goede videomarketing begint met het bepalen van je doelgroep en hun behoeften. Het is belangrijk om te weten wie je wilt bereiken, zodat je jouw video daarop kunt afstemmen.
  • Boodschap: Zorg ervoor dat je een duidelijke en beknopte boodschap hebt die aansluit bij de behoeften en interesses van jouw doelgroep. Wees creatief en maak gebruik van storytelling om jouw boodschap te versterken.
  • Kwaliteit: Zorg ervoor dat de kwaliteit van jouw video’s hoog is. Een professioneel uitziende video zal meer geloofwaardigheid en betrokkenheid genereren dan een slecht gemaakte video.
  • Distributie: Zorg ervoor dat jouw video’s op de juiste manier worden gedistribueerd en gepromoot. Plaats de video’s op je website, op social media en op YouTube. Maak gebruik van advertenties om jouw video te promoten en te bereiken bij jouw doelgroep.
  • Call-to-action: Zorg ervoor dat jouw video’s een duidelijke call-to-action hebben. Vertel jouw kijkers wat ze moeten doen na het bekijken van de video, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, contact opnemen of een aankoop doen.
  • Metingen en analyse: Meet het succes van jouw videomarketingcampagnes en analyseer deze gegevens om te zien wat werkt en wat niet. Dit zal je helpen om jouw strategie te optimaliseren en te verbeteren.
Kies voor de aantrekkelijke videopakketten voor een doelgerichte videocampagne met gevoel.
Gemaakt door professionals met méér dan 30 jaar ervaring op het gebied van storytelling en conceptcreatie.
Zet uw organisatie op de kaart met een eigen videomarketing campagne op alle mediakanalen voor diverse doelgroepen.
content marketing met video

1-2-3 Actie!

Wij begeleiden het gehele traject van A tot Z: van format tot script en van montage tot distributie via alle mogelijke mediakanalen + metingen en analyses.
Wij verzorgen de gehele vormgeving in uw eigen huisstijl en componeren muziek die past bij uw boodschap.
De eenmaal door ons geproduceerde (video)content blijft te allen tijde rechtenvrij voor uw organisatie inzetbaar. Ook in de jaren erna.

Neem contact met ons op:

Mobiel: +31 6 54 628 928
Email: dennis@geefeengezicht.nl

Een voorbeeld uit de praktijk

Videomarketing specialist

Voorzie alle mediakanalen met het juiste formaat

TV commercial

Facebook

Instagram

videomarketing

Voor de gebruikelijke posts ontwerpen we binnen de huisstijl afbeeldingen en graphics.

Deze posts worden wekelijks gepland op bijvoorbeeld Facebook, Instagram en LinkedIn.

Maak meerdere video’s en werk cross-mediaal

Een goede oplossing voor het verspreiden van een boodschap onder verschillende doelgroepen is werken met verschillende versies van één video.

Hiermee vergroot de aandacht enorm voor het bericht!

Voor meer beleving maken we bijvoorbeeld 1 basisvideo met een lengte van 3-4 minuten.

Deze lengte leent zich uitstekend voor plaatsing op bijvoorbeeld de website waarna doorverwezen kan worden.

Vanuit deze videomontage maken we op alle mogelijke formaten aangepaste en korte teasers
Kortere varianten die als teaser dienen
Iedere week of tweewekelijks een nieuwe variatie
Storytelling… ervaringen en beleving
Een langere variant

In verschillende lengtes en geschikt voor landelijke en regionale platforms

Een 2 minuten commercial van DierenLot
In een 30 seconden variant als teaser of pre-roll binnen de videomarketing

Doelstelling

Wil je vooral werken aan je branding? Dan kan je dat vaak met een kortere video. Is het eerder je bedoeling om te informeren of je te positioneren? Probeer dat dan zo grondig en tegelijk zo bondig mogelijk te doen, maar neem er voldoende tijd voor. Maar hoe lang of hoe kort je video ook is, de inhoud en het verhaal moeten goed zitten.

Platform

Als jouw video ervoor zorgt dat kijkers langer op een platform blijven, is de kans groot dat je video beter zal presteren. Maar dat wil niet automatisch zeggen dat langere video’s de beste keuze zijn. Op Facebook en YouTube kan je onderzoeken wanneer mensen afhaken in je video. Kijk per platform naar de cijfers van je video en probeer uit te zoeken of het kijkgedrag verschilt tussen korte en lange video’s.

Doelgroep

Elke doelgroep heeft niet alleen een ander surfgedrag, maar ook een ander kijkgedrag. Het is dus niet alleen belangrijk om te weten op welke platformen je doelgroep online tijd spendeert, maar ook waar ze liefst video’s jouw video’s bekijken en met welke intentie ze dat doen. Hou dus niet alleen rekening met waar je video bekeken wordt, maar ook met waarom iemand naar je video kijkt.

Online en offline mogelijkheden

In het videomarketingpakket zitten verschillende opties:

  1. Social media video’s met het geschikte formaat voor ieder apart kanaal;
  2. In verschillende lengtes voor de diverse platforms om te testen;
  3. Inclusief de redactie, productie, de opnamen en montages, muziek, audio en vormgeving;
  4. We maken graag gebruik van eventuele bestaande archiefbeelden en/of fotomateriaal;

Neem contact met ons op:

Mobiel: +31 6 54 628 928
Email: dennis@geefeengezicht.nl

Bekijk meer over onze expertise in videomarketing

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze