Ik geef een gezicht VredesEvent

Wie we herdenken en waarom we onze vrijheid vieren

  • Ereveld Vol Leven Nathalie Toisuta
  • Herdenking 2020 Geef Een Gezicht
  • ereveld vol leven
  • Geef Een Gezicht Ereveld Vol Leven

Het Nationale VredesEvent

Het “Nationale VredesEvent’ vindt door heel Nederland plaats op 21 september 2022 en de jaren erna (als de coronamaatregelen het toelaten). Op die dag is het de Internationale Dag van de Vrede.

Het is de start van het nieuwe schooljaar en bedoeld als introductie naar de verschillende herdenkingen in Nederland het hele jaar door.

Dit unieke vredesevent kan lokaal, regionaal en landelijk worden georganiseerd in samenwerking met betrokken verenigingen, stichtingen en bedrijven.

Meedoen aan het VredesEvent betekent dat er een bijeenkomst of ceremonie wordt georganiseerd waaraan jongeren en volwassenen deelnemen door een oorlogsslachtoffer een gezicht te geven.

0%
Herdenken
0%
Beleven
0%
Educatief
Nederlands-IndieBeweeg de oranje slider naar rechts >

Eén dag in het jaar krijgen lege erevelden, oorlogsgraven en -monumenten een gezicht

21 september 2022

We maken in mei 2022 bekend of en welke erevelden, oorlogsbegraafplaatsen en -monumenten deelnemen. Vanaf dat moment kunnen jongeren en volwassenen zich opgeven voor deelname aan ‘Ik Geef Een Gezicht’.

Zij worden via hun school, social media en clubs opgeroepen en kunnen zich opgeven op de website www.ikgeefeengezicht.nl waarop hun profiel komt te staan én het profiel van het oorlogsslachtoffer die zij een gezicht gaan geven.

Dat gebeurt in eerste instantie online. Met tips en behulp van begeleiders wordt ieder profiel van een oorlogsslachtoffer verder aangevuld door de deelnemer. Via je mobiel of computer is deze informatie dus altijd beschikbaar en blijft dat ook.

Tijdens het VredesEvent geeft iedere deelnemer letterlijk een gezicht aan het oorlogsslachtoffer door er namens of hem te gaan staan temidden van alle deelnemers. Met hun kennis paraat, een foto en het verhaal eren de deelnemers het slachtoffer tijdens de ceremonie.

Herdenken | Ereveld Vol Leven | Ik Geef Een Gezicht

Het Nationale VredesEvent

In 2022 willen we starten met 500 deelnemers om door te groeien naar 5.000 deelnemers in 2025 (80 jaar vrijheid).

jongerenjongeren

Is oorlog ver weg of dichtbij? Hoe dichtbij sta ik bij vrijheid? En mijn vrienden?

Wanneer het lukt zal het VredesEvent op steeds meer locaties plaatsvinden met steeds meer deelnemers.

We willen een framework ontwikkelen waarbij ook kleinere organisaties en sponsoren deel kunnen nemen aan dit educatieve project.

Denk hierbij aan het gebruik van dezelfde website, het merk, de marketingtools en het draaiboek voor een dergelijk evenement. 

Het project is een initiatief van www.herdenken.TV waarbij we diverse jaarlijkse herdenkingen live én via live videostreams hebben ontwikkeld en geproduceerd met regisseur Dennis Brussaard verbonden aan de opzet, samenstelling & regie en de algehele coördinatie. Hij is eveneens bedenker en initiatiefnemer van Ereveld Vol Leven.

0 oorlogsslachtoffers!
Gaan we het samen halen?

In 2025 willen we landelijk minimaal 5.000 deelnemers hebben die een oorlogsslachtoffer van dezelfde leeftijd een gezicht geven.

Help mee! Door je op te geven als deelnemer, vrijwilliger, sponsor of partner! Of help het project door een donatie.

Waar ben jij goed in? Waar kun je het project mee helpen? Wil je lokaal een eigen VredesEvent organiseren? Neem gerust eens contact met ons op of stuur een mail aan: mail@geefeengezicht.nl

0%
Samen met vrienden
0%
Je bent van waarde
0%
Om nooit te vergeten
  • Hannie Schaft 100 jaar
  • corona herdenken oplossing

Iedereen kan meedoen aan Ik Geef Een Gezicht, van jong tot oud! Ga jij de uitdaging aan en geef jij een leeftijdsgenoot of een onbekend oorlogsslachtoffer een gezicht in de eerste week van september 2022?

Meld je hier aan, dan weten we dat we op jou kunnen rekenen!

Naar Ik Geef Een Gezicht
Herdenken | Ereveld Vol Leven | Ik Geef Een Gezicht