Lees onze REVIEWS

Hai Dennis,

Je bent de ideale verhalenverteller. Je weet hoe je mensen het verhaal moet insleuren.
Jouw manier houdt zeker stand met intrigerende beelden van de scene, korte (vanuit gevoel) duiding, droneshots, altijd prachtig, en schitterende muziek. Je weet daarna waar je zit en het boek (lees de Herdenking ) belooft wat. Openingen zijn bijzonder..

Muziek  speelt een belangrijke  rol in je producties.
Wat nog meer opvalt is dat je grote, meeslepende  en tragische gebeurtenissen  kan ombuigen en verkleinen naar een persoonlijk verhaal van  betrokkenen en situaties van TOEN in zwart wit beelden en van  nabestaanden / situaties NU die  raken, waarbij ook waarden en gedachtegoed worden toegevoegd aan de Herdenking ( bv de Vier Vrijheden ).

Je zoekt steeds naar de verbinding van twee werelden en maakt er vaak door je aanpak EEN  wereld van !

De Herdenking is als het ware EEN vloeiende beweging, dat bevalt me heel erg.
Ik hoef nauwelijks plotseling te schakelen maar kan mijn gedachten houden bij wat bedoeld wordt..

Zo is het even stil in jezelf als het afgelopen is…

Mieke Benda | AVRO | Nationale Hannie Schaft Stichting, over de online herdenking Kamp Amersfoort 2020

Dag Dennis,

Wat heb je een indrukwekkend en ontroerend, haast literair document gemaakt. Adembenemend. Vol verwondering naar gekeken (en nu bewaard). En vooral ook zo liefdevol gemaakt.

De gemeenten en hun inwoners zullen er meer dan enthousiast over zijn.

Mooi bedacht en gescript ook. Vooral de vele lagen die erin zitten. Laat je het ook zien aan comité 4 en 5 mei?

Dit historische document ten tijde van de corona crisis moet echt bewaard

blijven.

Chapeau! en blijf gezond

Leo Janssen | Creatief directeur, over de online Stille Tocht 2020

Onnavolgbaar, grensverleggend en betrokken, zijn woorden die mij constant te binnen schieten als ik naar zijn beelden kijk. Programmamaker, regisseur- en bedenker van het programma Herdenking Kamp Amersfoort 2020, Dennis Brussaard, geeft oud gevangenen, nabestaanden en nauw betrokkenen een fysieke plek. Een plek om samen te herdenken.

Ook in deze moeilijke corona tijd laat Brussaard met dit werkelijk schitterende programma mensen op afstand samenkomen. Het doet bijna filmisch aan, als een docudrama vertelt hij hun verhaal. Met hier en daar enige presentatie maar geheel zonder voice-over, op een wijze waar de omroepen in Hilversum van zou kunnen leren. Zó maakt men een herdenking. Met zijn werkelijk adembenemende “drone” beelden neemt hij je mee en vlieg je als het ware terug in de tijd. Een tijd van oorlog, onveiligheid, leed, verdriet en pijn.

Het programma heeft een zogenoemde flow. Het beweegt zich geleidelijk maar gemoedelijk naar de bevrijding, die in beelden- en muziek zeer voelbaar is. Meelevend met de verhalen van oud gevangenen en nabestaanden, je voelt hun pijn die ik deelde in hun verdriet.

Dennis, bedankt!

Leroy Evers | Schrijver en Verhalenverteller, over online herdenking Kamp Amersfoort

Wie geven wij (nog meer) een gezicht?

Klik op het thema van jouw keuze

Herdenkingen, evenementen en televisiekalender Geef Een Gezicht: